Wijnproeverij met Franse wijnen

Datum

Als wijnliefhebber kunnen we niet om Franse wijnen heen. Frankrijk is de bakermat van de moderne wijn en heeft een lange geschiedenis van wijnbouw en wijn drinken. De Franse zijn samen met de Luxemburgers de grootste wijndrinkers van de Europa. Een wijnproeverij met Franse wijnen is een goed begin om de wijnwereld te ontdekken.

Wat maakt Frankrijk een goed wijnland, waarom drinken we graag Franse wijnen?

De Franse hebben een lange geschiedenis van wijn maken en hebben dus veel kennis in het huis. Al vroeg werden Franse wijnen verhandeld aan de Engelse en de Hollanders. Het land is groot en heeft veel verschillende klimaten en bodems. Daarbij zijn de meeste bekende druivenrassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon allemaal Frans. Het is een perfect land voor wijnbouw en ze maken er heel veel verschillende wijnen. Van frisse Champagnes in het noorden tot stevige rode wijnen in de Languedoc.

Wat proeven we tijdens een wijnproeverij

Er is zoveel te proeven dat het soms lastig is om een keuze te maken, maar de bekendste streken mogen natuurlijk niet ontbreken. Denk aan Bordeaux en Bourgogne, misschien wel de beroemdste wijnstreken van de wijnwereld. Wat dacht je van Champagne of een stevige rode wijn uit de Rhône? Druivenrassen zoals Sauvignon Blanc, Merlot en Syrah staan vaak ook op de proeftafel.

Tijdens de Franse wijnproeverij nemen wij je mee in vogelvlucht langs de bekendste wijnstreken en druivenrassen. Zo krijg je een goed beeld van wijnland Frankrijk en ontdek je de smaken en geuren van de wijngebieden.

Welke Franse wijnen zouden we kunnen laten proeven?

Tijdens de Franse wijnen proeverij beginnen met een mooie Crémant uit Alsace, gemaakt van Pinot Noir. We vervolgen de proeverij met een strak witte Sauvignon Blanc uit de Loire, denk aan een Sancerre. Uiteraard mag een mooie romige Chardonnay niet ontbreken tijdens deze Franse wijnen proeverij. Voor het rood laten wij je graag het contrast proeven tussen een Cool Climate Carbenet Franc uit de Loire en een Warm Climate Shiraz uit de Languedoc Roussillon. Vaak sluiten we de Franse wijn proeverij af met een iets zoetere wijn, denk hierbij aan Muscat, Monbazillac of een Cadillac.

Tip: combineer de Franse wijnproeverij met een selectie Franse kazen. Erg smakelijk en leerzaam.


Interesse in een wijnproeverij Franse wijnen? Bekijk de kosten bij Taste & Tintle en vraag een offerte aan!

Meer
wijnblogs

Translate »