Wijnproeverij Amsterdam » wijnproeven op de grachten

Proeven op de grachten

Wijnproeven op de grachten van Amsterdam

Wijn proeven op de grachten van Amsterdam: een unieke beleving

Welkom bij een van de meest betoverende ervaringen in Amsterdam: wijnproeven op de grachten! Deze stad staat bekend om zijn schilderachtige grachten die zich lenen voor een perfecte ambiance om te genieten van heerlijke wijnen en champagnes terwijl je ontspannen vaart door de historische waterwegen. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en verfijnde ervaring, het varen en proeven op de grachten van Amsterdam is een ervaring die je niet wilt missen.

Wijnproeven en varen horen bij elkaar. Schuitje varen, wijntje drinken; wijn, champagne drinken aan boord van een sloep of overdekte boot. Het kan allemaal. Laat je verrassen door het aanbod van prachtige wijnen of champagnes.

Wijnproeverij Amsterdam

Meer soorten schepen mogelijk

  • Stap aan boord van een sloep, ideaal bij heerlijk weer
  • Een overdekt schip kan natuurlijk ook, kies voor een historische salonboot
  • Heb je al een boot? Geen probleem, we monsteren aan!

Wijnproeven Amsterdam: een reis door smaken

Wijnproeven in Amsterdam is niet alleen een activiteit, het is een reis door verschillende smaken. Terwijl je vaart over de grachten, zul je de gelegenheid hebben om verschillende soorten wijnen te proeven, van verfijnde rode wijnen tot sprankelende champagnes en heerlijke witte wijnen. Proef de rijke aroma’s, de complexiteit van smaken en de subtiele nuances die elke wijn uniek maken. We begeleiden je bij elke stap van deze smakelijke ontdekkingsreis. 

Champagneproeven Amsterdam: proost op luxe en genot

Voor degenen die op zoek zijn naar een extra vleugje luxe, is er ook de mogelijkheid voor champagneproeverijen. Laat je verwennen met de sprankelende bubbels en de elegante smaken van de beste champagnes ter wereld. Of je nu een speciale gelegenheid wilt vieren of gewoon wilt genieten van het goede leven, het proeven van champagne op de grachten van Amsterdam zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Sommelier vaart mee

De sommelier van Taste & Tintle, Robert Schuurman selecteert een aantal prachtige (bruis-)wijnen voor je. Hij stapt met je aan boord. De wijnproeverij is logisch opgebouwd en je krijgt bij elke wijn uitleg over wat je te wachten staat. Achtergrondinformatie over de wijn, vaak aangevuld met een leuke anekdote. Proef de wijn zo… of probeer het met een hapje. Smaakt het dan anders?

Wijnproeven en varen deluxe

Kies je voor dat extra vleugje luxe. Dan combineer je de vaartocht met het proeven van champagnes (of andere bruiswijnen). Laat je verwennen met de sprankelende bubbels van heerlijke champagnes, prosecco’s of cava’s. Om je champagneproeverij tijdens het varen helemaal af te maken, vul je deze aan met een sabreercursus.

Kom aan boord!

Wijnproeven op de grachten van Amsterdam biedt een unieke beleving. Met een overvloed aan wijnen, champagnes en de sfeer van historisch Amsterdam als decor, is dit een culinair avontuur dat je niet zult vergeten. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen en verfijnde ervaring, Amsterdam is de ideale bestemming voor varen en proeven. Ontdek de rijke smaken, ontspan in de prachtige omgeving van de grachten en proost op een onvergetelijke tijd!