Wijnproeverij Amsterdam » wijnproeverij thuis

Sabreersabel voor het openen van champagne

Met een sabreer sabel open je je fles champagne op een spectaculaire manier. Ook is het een perfect cadeau voor de champagne liefhebber. De term sabreren is afgeleid van het woord sabel (of sabreer zwaard), hetgeen de Franse ruiters gebruikten om hun flessen te openen. Een sabreer zwaard is in tegenstelling tot een echte sabel echter niet scherp. Een sabreer zwaard wordt alleen gebruikt om (mousserende) wijnen te openen. Het heeft een ceremoniële functie en wordt vaak gegraveerd, versierd met linten en geleverd in een mooie doos.

De sabreersabel graveren

Wanneer je een sabreer sabel cadeau doet, is het wel zo leuk om de sabel te graveren. Dat graveren van het sabreer zwaard naar keuze verzorgt onze partner Kleinflesjeprosecco.nl geheel voor je. Geef aan wat je wilt graveren en zij zorgen voor je persoonlijke geschenk. Het laten graveren van een sabel besteden zij uit aan een gerenommeerd graveerbedrijf. Alle sabels kunnen worden gegraveerd. De tekst en/of logo wordt in zwart via lasergravure op het sabel gezet. Maximale afmeting 120 mm. Een mooi aandenken voor bijvoorbeeld je bruiloft of jubileum!

Leren sabreren met eigen sabreer sabel

Dat kan natuurlijk ook, we nemen dan je geschenk (al of niet gegraveerd) mee naar de sabreer workshop.

Verschillende soorten sabreer zwaarden

Je hebt bij ons keuze uit verschillende soorten sabreer zwaarden zoals de sabels ook wel worden genoemd. Ze komen allen in een sierlijke doos en de sabreer sabels zijn allen even geschikt voor champagne sabreren of andere bruisende wijnen.

Solingen Champagne sabels

De Balp champagne sabels worden speciaal voor het sabreren van Champagne vernikkeld, zodat het staal door de zuren van de Champagne niet wordt uitgebeten en na een tijdje dof en vlekkerig wordt. Het Briquet is sinds de tijd van de Cavaleristen van Napoleon hét sabel waarmee Champagne gesabreerd wordt, met name door de leden van de Confrérie du Sabre d’Or. Het handvat is 22 karaat verguld brons en het botte lemmet is gemaakt van keihard C51 carbonstaal. Het Sabel is 71 cm lang en weegt 1150 gram.

Fox sabreer sabel

Het Fox sabel model Sciabola del sommelier is een aantrekkelijk geprijsd en komt met alle extra’s inclusief. De guard is zilverkleurig. Het zwarte handvat van antislip materiaal is afgewerkt met getwijnd zilverkleurig draad. Een sierlijke kwast geeft een stijlvolle touch aan het sabel. Inclusief standaard. Het sabel heeft een blad gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal T5MOV.

De totale lengte van het sabel is 53,00 cm en het lemmet heeft een lengte van 40,00 cm.

De Fox sabel inclusief kist, standaard en kwast kost EUR 179,00 incl. BTW.

 
 
 

Hoe kan ik een sabreer sabel kopen?

Nou heel eenvoudig, je hebt de keuze uit bovenstaande sabreer sabels. Op de bijbehorende foto’s zie je de sabels afgebeeld.

Je kunt via onderstaande link een offerte opvragen of direct je sabel bestellen.

Veelgestelde vragen over sabreren en de sabel

Is sabreren moeilijk?

Sabreren is zeker niet moeilijk, maar het is wel handig om te weten hoe het werkt voordat je het doet. Als het verkeerd gaat, betekent het dat de fles kapot gaat en dat is zonde van de champagne!

Is een sabreer sabel scherp?

Nee, een sabel om te sabreren is juist bot. De druk die al op de kurk staat heeft maar een klein tikje nodig om de champagne te bevrijden.

Waar koop ik een sabreer sabel?

Bij ons zijn verschillende sabels te koop. De sabel komt in een mooie doos. En u kunt er een persoonlijke boodschap op laten graveren.

Waar kan ik leren sabreren?

Dat kan bij Taste & Tintle, hier vind je informatie over de workshop sabreren van Taste & Tintle

Translate »