Wijnproeverij Amsterdam » wijnbars

Wijnbars

Onze tips voor de lekkerste wijnbars in Amsterdam

De lekkerste wijnbars van Amsterdam

Amsterdam heeft een bruisende en diverse wijnbarscene waar je kunt genieten van heerlijke wijnen uit verschillende regio’s en landen.

Uiteraard gaan wij regelmatig langs bij de bekende maar vooral ook nieuwe wijnbars in en rond Amsterdam.

Bar Centraal

WIjnbar Bar Centraal is een knusse wijnbar in Oud-West, vlakbij de Hallen, die gerund wordt door echte wijnliefhebbers. Het overgrote deel van de wijn waaruit je kan kiezen is Natuurwijn. Wijn met zo weinig mogelijk interventie door de wijnmaker. Je kan er ook terecht voor een bijpassend, klein hapje. Schijnt de zon dan vind je ons op het ruime buitenterras. De bediening is vriendelijk en ze hebben veel wijnkennis.
 

Lees meer over Bar Centraal

Bar Parry

Bar Parry zit op de Looiersdwarsstraat. Het is het jonge broertje van restaurant Balthazar’s keuken en heeft heerlijke wijnen – met name vins naturels – op de kaart staan waar je de hele avond van kunt genieten. Ook fijn met kleine bites zoals charcuterie en kaas.

Lees meer over Bar Parry

Fabus

Een aantal klassieke wijnen maar de meeste wijnen zijn vins naturelsbiologisch en biodynamisch. Afkomstig vooral uit Oost-Europese landen als Kroatië, Slovenië en Servië. Zowel de wijn als het eten wordt gekocht bij kleine ambachtelijke bedrijven.

Lees meer over Fabus in de Clercqstraat 105H (Oud-West)

Café Twee Prinsen

Amsterdams Café op de hoek van de Prinsengracht en Prinsengracht van dezelfde eigenaren van Binnenvisser. Sfeervol interieur, mooie wijnkaart vins naturels en lekkere bites. Probeer eens de Pet-Nat of de Crémant de Loire, heerlijke bubbels!

Lees meer over Café twee prinsen

Wijnbar Café Twee Prinsen

Sinck

Drink spannende wijn in de sfeervolle wijnbar in het souterrain op Prinsengracht 422. Het wijnaanbod van Sinck bestaat uit zo’n 400 verschillende wijnen en voor ieder wat wils in verschillende prijssegmenten.

Lees meer over Sinck

Translate »