Blog

Wijnproeverijen

Elke vinoloog heeft een eigen kijk op de wijnwereld en heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Daardoor kunnen we elk thema organiseren. Bijvoorbeeld een proeverij met enkel Franse of Italiaanse wijnen of alleen met rode of witte wijnen. Of wat dacht u van een proeverij met uitsluitend bubbels? Aan de hand van uw wensen zorgen wij voor de juiste wijn en de juiste vinoloog. Zo krijgt u altijd een leerzame maar bovenal een lekkere wijnproeverij!

Kosten: vanaf rond de 260 euro op uw eigen locatie in Amsterdam. Locatie kunnen wij uiteraard ook voor je verzorgen.

Wat ruik en proef ik?

We kunnen allemaal ruiken, maar het benoemen van geuren valt vaak tegen. Bij deze wijnproeverij gaan we de meest voorkomende geuren ruiken. Na deze wijnproeverij bent u beter in staat om de geuren te benoemen en kunt u meer vertellen over de wijn in uw glas.

Landen Thema

Frankrijk: het wijnland bij uitstek, maar misschien wilt u meer proeven en leren van wijnland Italië. Of misschien toch van Spanje? Tijdens dit thema proeven we wijnen van diverse druivenrassen uit de verschillende wijngebieden van het wijnland.

Lekkere wijnen uit diverse gebieden!

Bij deze wijnproeverij geen thema, maar gewoon lekkere wijn met een goed verhaal. De wijn kan overal vandaan komen. Van Nederland tot Afrika en van Chili tot Nieuw-Zeeland lees meer.

Wijn en Spijs

Goede wijn met lekker eten zijn ingrediënten voor een heerlijke avond! Hoe combineer je wijn en spijs, waar moet je op letten en hoe maak je zelf smaakvolle combinaties? Zorg dat u trek heeft, want we gaan smullen!

Wijn weetjes

Tijdens deze wijnproeverij gaan we misverstanden over wijn te lijf. Gewapend met een glas vol lekkers gaan we de strijd aan tegen onwaarheden. No-nonsense proeverij met lekkere wijn.

Varen & Wijnproeverij

Er is niets lekkerder dan wijnproeven en ondertussen met een bootje op de Amstel dobberen. Wij nodigen u graag uit voor een wijnreis op de Amsterdamse grachten.

Mousserende wijnen

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels. We proeven verschillende mousserende wijnen uit diverse streken en landen. Van Lambrusco tot en met Champagne.

Inleiding in de wijnwereld

Vindt u wijn maar moeilijk? Wilt u er graag iets meer over weten? Tijdens deze wijnproeverij behandelen we a.d.h.v. de bekendste druiven / wijngebieden de winebasics. Een wijnproeverij vol met tips en tools voor de beginnende wijnliefhebber.

Meer informatie – vraag een offerte aan

Hoe werkt een wijnproeverij?